Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na pivu se zeleninou a houbami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 68 minut

Vepřové na pivu se zeleninou a houbami - postup přípravy

Vepřové na pivu je šťavnaté, křehké a dokonale zasytí. Pokrm je velmi jednoduchý na přípravu a chuťově je velmi rozmanitý. Jídlo je vhodné ve všední den i na oslavy.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky, které jemně naklepejte. Plátky smažte na rozpáleném oleji z každé strany přibližně 3 minuty.

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, které zabrání porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.

2. KROK

Do pánve přidejte neoloupané stroužky česneku, snítky tymiánu, ingredience zalijte pivem a ochuťte solí. Pokrm vařte přibližně 20 minut, dokud se tekutina neodpaří. 

Poznámka: Během vaření maso průběžně otáčejte.

3. KROK

Poté, co se tekutina odpaří, maso s bylinkami a česnekem vyjměte z pánve a vložte do ní omyté papriky nakrájené na proužky. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.

4. KROK

Papriky smažte na mírném ohni přibližně 2 minuty a zatím nakrájejte omyté žampiony na kousky. Směs osolte, opepřete, promíchejte a vařte pod pokličkou 5 minut. 

5. KROK

Nyní omyjte pórek, nakrájejte ho na půlkolečka, přidejte ho do pánve a zalijte sójovou omáčkou. Ingredience promíchejte, položte na ně maso a pod pokličkou vše duste 35 minut. 

6. KROK

Poznámka: Vepřové na pivu podávejte se zeleninou a oblíbenou přílohou, jako je například rýže, vařené brambory nebo hranolky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů