Těstoviny ala carbonara - postup přípravy
Máte rádi italskou kuchyni, levné recepty, jednoduchou a rychlou přípravu jídla? Pokud ano, tak těstoviny carbonara jsou skvělým řešením, jak zasytit svou rodinu, potěšit jejich chuťové pohárky a přitom strávit v kuchyni velmi málo času. Tyto těstoviny připravíte snadno, rychle a především levně. Vychutná si je celá rodina a budete mít v zásobě další těstovinový recept.
Ingredience
V první řadě byste si měli připravit všechny suroviny, které musíte krájet, protože potom už na to nebudete mít čas. Nakrájejte si šunku na nudličky a česnek nakrájejte najemno nebo ho rozdrťte lisem.
Smetanu smíchejte se žloutky a důkladně promíchejte.
Poté uvařte těstoviny. Jde o klasický způsob vaření, kdy necháte vodu se solí a trochou oleje vřít, poté vložíte těstoviny a necháte vařit po dobu, která je uvedena na obalu těstovin.
Na pánev dejte trochu oleje a lehce restujte česnek a šunku.
Těstoviny slijte a nechte z nich okapat veškeré přebytečné tekutiny.
Následně můžete těstoviny přidat do pánve k šunce s česnekem a vše zalít již připravenou smetanovou omáčkou. Nechte směs vařit, dokud omáčka nezhoustne a poté můžete ihned podávat.
Na talíři nezapomeňte pokrm ozdobit nastrouhaným parmazánem, který mu dodá další typickou příchuť Itálie. Přejeme dobrou chuť celé vaší rodině!