Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dokonalé sušenkové kuličky připravené pouze ze tří ingrediencí

Dokonalé sušenkové kuličky připravené pouze ze tří ingrediencí - postup přípravy

Přemýšlíte nad chutným a opravdu rychlým dezertem? Vyzkoušejte tento recept na sušenkové kuličky s banánem, které budete mít připravené skutečně pouze za pár minut. Pochutnají si na nich však malí i velcí a tato sladká pochoutka se skvěle hodí ke kávě i čaji ale i jako rychlá svačinka sebou nebo pohoštění na rodinné či přátelské oslavy. Zkrátka a jasně, za pár minut budete mít připravený levný ale chutný dezert, který se opravdu vyplatí zkusit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Celý postup je skutečně jednoduchý a bohatě bude stačit, když si na přípravu této dobroty vyhradíte zhruba 10 minut. Víc totiž skutečně není potřeba. Navíc tento recept hravě zvládnou i děti a naprostí začátečníci v kuchyni. Takže, pusťme se do toho.




Nejdříve ze všeho si musíte připravit sušenky. Ty je nejlepší rozdrtit na sypký prášek pomocí mixéru, použít můžete ale i obyčejný váleček na těsto a rozmělnit je v igelitovém sáčku. Když máte hotovo, v čisté misce si pomocí vidličky (opět jde ale také použít mixér) rozmačkejte měkké banány tak, aby vznikla hustá lepivá kaše s nejmenšími kousky tohoto ovoce.

Když máte banány připravené, stačí pouze obě suroviny smíchat dohromady. Pečlivě promíchejte a poté vzniklou směs ještě nějakou chvilku hněťte v rukou. Výsledkem bude pevné lepivé těsto. To poté jenom rozdělte na menší části (velikost můžete zvolit libovolnou, ale menší kousky bývají zpravidla chutnější). Když máte rozděleno, stačí jednotlivé kousky poválet v rukách a vytvořit souměrné kuličky.


Ty zcela na závěr obalíte ve strouhaném kokosu. Použít však můžete také drcené ořechy, další sušenky nebo případně namáčet kuličky do roztopené čokolády. Podávat můžete okamžitě ale doporučuje se minimálně 10 minut počkat a nechať dezert trošku odstát. Jeho chuť tak bude mnohem výraznější a lepší.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů