Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dezert, který každý miluje. Příprava je jednoduchá a výsledek chutný

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Dezert, který každý miluje. Příprava je jednoduchá a výsledek chutný - postup přípravy

Užijte si chuť jemným rohlíčků plněných vanilkovým krémem. Uvidíte, že nikoho nenechají v klidu! Jsou jemné, voňavě a neuvěřitelně dobré. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a nebudete litovat.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Z výše uvedených ingrediencí byste měli získat cca 20 rohlíčků. Nyní již jdeme na recept. Připravte si hrnec se silným dnem a vložte do něj mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Důkladně promíchejte, aby ve směsi nezůstaly žádné hrudky. Takto připravenou směs dejte na plotnu a vařte asi 1 minutu od okamžiku prvních bublin na mírném ohni za stálého míchání. Poté sundejte hrnec z plotny a směs přelijte do středně velké, suché mísy. Mísu zakryjte potravinářskou fólií tak, aby se dostala do přímého kontaktu s povrchem těsta. Tento nechte těsto stát, aby vychladlo na pokojovou teplotu.

2. KROK

Změklé máslo o pokojové teplotě šlehejte v samostatné misce po dobu 2-3 minut při vysoké rychlosti mixérem, dokud nezískáte nadýchanou a bělavou konzistenci. Postupně přidejte vyšlehané máslo do uvařené smetanové směsi a po každém přidání jedné polévkové lžíce vše promíchejte do hladka. Nyní máte připravený dokonalé krém na plnění rohlíčků.

3. KROK

Nyní si připravte těsto. Do hluboké mísy dejte mouku, špetku soli a studené máslo na kostičky. Vše promíchejte rukama. Přidejte fermentovanou smetanu a začněte s hnětením rukama. Těsto musí být měkké a nelepivé. Zakryjte fólií a dejte na 30 minut do lednice.

4. KROK

Poté ho vyválejte na obdélník o tloušťce 2 mm a nakrájejte na 2 cm proužky.

5. KROK

Použijte ruličky na cukroví a vytvarujte rohlíčky v šikmém směru. Rozložte je na plech vyložené pečicím papírem a pečte do lehkého zhnědnutí při teplotě 180 stupňů.

6. KROK

Poté je nechte vychladnout a cukrářským sáčkem naplňte krémem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů