Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstoviny s mletým masem a kečupovou omáčkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Těstoviny s mletým masem a kečupovou omáčkou - postup přípravy

Jednoduché těstoviny s kečupovou omáčkou jsou oblíbeným receptem velké spousty českých domácností. Pokud jste se s nimi ještě nesetkali, vyzkoušejte osvědčený domácí recept od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Těstoviny uvařte podle návodu doměkka, po dovaření je slijte a propláchněte studenou vodou. Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemné kostičky a osmahněte je v hrnci na troše oleje dozlatova. Přidejte mleté maso a dobře ho promíchejte, aby se nezačalo spojovat do hrudek. Nechte maso zatáhnout, posypejte ho solí, pepřem a sladkou paprikou a ještě chvilku restujte.

2. KROK

Červenou papriku nakrájejte na drobné kostky a přihoďte je do hrnce s mletým masem. Přidejte trochu ostrého kečupu. Rozdrobte masox dle chuti, podlijte trochou vroucí vody a pod pokličkou poduste doměkka. Omáčku nechte podle chuti zredukovat, v případě potřeby dochuťte a podávejte spolu s vařenými těstovinami, které na talíři posypejte strouhaným sýrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů