Těstoviny s omáčkou ze smetany a nivy - postup přípravy
Toto jídlo, ač neskutečně chutné a luxusně vyhlížející, náleží k levným rychlovkám, které si doma připravíte bez mrknutí oka. O recept se s námi podělila paní Jana Šulcová.
Ingredience
Těstoviny zalijte v hrnci horkou vodou a nechte je uvařit podle návodu al dente.
Šunku nebo slaninu nakrájejte na drobné kostičky a nechte je orestovat v hluboké pánvi s pár kapkami rostlinného oleje. Zalijte je smetanou na vaření a rozdrobte do směsi zlatou nivu (ta se mnohem lépe rozpouští).
Směs přiveďte k varu a počkejte, až se sýr zcela rozpustí a spojí se se smetanou. Omáčku ochutnejte, podle svého vkusu ji dosolte a dopepřete.
Uvařené těstoviny slijte a vsypte je do smetanové omáčky. V případě potřeby ji nařeďte trochou vývaru z těstovin, promíchejte a ihned podávejte posypané čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.