Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lehké a jemné muffiny

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Lehké a jemné muffiny - postup přípravy

Máte v oblibě muffiny různých chutí a vůní? Pak vás potěšíme tímto velmi snadným receptem, s kterým si připravíte ty nejjemnější a na jazyku se rozplývající muffiny. Jejich příprava je nejen jednoduchá, ale také rychlá. Během pár minut tak vykouzlíte sladkou dobrotu, vhodnou ke konzumaci při snídani. Tyto muffiny ale oceníte i jako chutnou svačinku do práce.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V hlubší misce si vyšlehejte vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny.




Pak do směsi přidejte i změklé máslo, zakysanou smetanu a všechny suroviny dobře promíchejte pomocí mixéru.

Na závěr do směsi vsypte ještě polohrubou mouku a kypřící prášek a vytvořte hladké polotekuté těsto. K ruce si vezměte formičky na muffiny vyplněné papírovými košíčky z pečícího papíru a do každé z nich vložte asi lžíci těsta.

Formy pak vyskládejte na plech a dejte do trouby zapéct na 25 minut při 200 stupních Celsia.

Upečené muffiny můžete na závěr posypat moučkovým cukrem a podávat s šálkem dobré kávy, kakaa, nebo čaje. Pro kreativní jedince zde máme několik typů, jak muffiny vylepšit: muffiny polijte například čokoládovou polevou a ozdobte strouhaným kokosem, nebo mletými oříšky. Muffin také můžete rozříznout a naplnit jej oblíbeným smetanovým, nebo máslovým krémem.

Bude zase o něco více vláčnější a jemnější. Podávat muffiny můžete i s kopečkem vyšlehané smetany, nebo se smetanou zakysanou ochucenou vanilkovým cukrem. Fantazii a chutím se zkrátka meze nekladou. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů