Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tiramisu do skleničky s kakaem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Tiramisu do skleničky s kakaem - postup přípravy

Tiramisu do skleničky je rychlá verze klasického dezertu, která nabízí kombinaci jemného krému a intenzivní chuti kávy. Je ideální o všedním dnu i slavnostech.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Krém

K namáčení

Do poháru

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte s instantní kávou a horkou vodou. V jiné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem do pěny, do které vešlehejte smetanu ke šlehání a vanilkovou pastu.

2. KROK

Cukrářské piškoty namočte v kávě, posypte je nastrouhanou čokoládou a pokryjte připraveným krémem, který pokryjte dalšími, v kávě namočenými, piškoty. 

Poznámka: Vrstvení zakončete krémem, který zarovnejte do hladka.

3. KROK

Tiramisu do skleničky posypte kakaovým práškem a nastrouhanou čokoládou. Dezert vložte na 4 hodiny do lednice a poté ho můžete podávat. 

Tip: Pro nejlepší výsledky nechte tiramisu v lednici přes noc.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů