Tiramisu do skleničky s kakaem - postup přípravy
Tiramisu do skleničky je rychlá verze klasického dezertu, která nabízí kombinaci jemného krému a intenzivní chuti kávy. Je ideální o všedním dnu i slavnostech.
Krém
K namáčení
Do poháru
Na posypání
Cukr smíchejte s instantní kávou a horkou vodou. V jiné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem do pěny, do které vešlehejte smetanu ke šlehání a vanilkovou pastu.
Cukrářské piškoty namočte v kávě, posypte je nastrouhanou čokoládou a pokryjte připraveným krémem, který pokryjte dalšími, v kávě namočenými, piškoty.
Poznámka: Vrstvení zakončete krémem, který zarovnejte do hladka.
Tiramisu do skleničky posypte kakaovým práškem a nastrouhanou čokoládou. Dezert vložte na 4 hodiny do lednice a poté ho můžete podávat.
Tip: Pro nejlepší výsledky nechte tiramisu v lednici přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Dessert Rezepte