Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové košíčky s uzeným masem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborové košíčky s uzeným masem - postup přípravy

Chodíte rádi na piknik? Pak vám určitě uděláme radost. Přinášíme vám totiž geniální recept na malou, skladnou a přitom neuvěřitelně lahodnou dobrotu, která je právě na piknik to pravé. I když ale snídani či večeři v trávě neholdujete, i tak vás tahle dobrůtka nezklame. Velmi dobře se totiž hodí jako vždy připravená svačinka na cesty, ale i jako doplněk slavnostního stolu. Vaši hosté budou okouzleni. A přitom je to velmi jednoduchý recept ze základních surovin, které se přitom může směle zařadit i do kategorie zdravých pokrmů.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Ze všeho nejdříve si nachystejte všechny suroviny. Nastrouhejte sýr do misky na hrubém struhadle a odložte jej stranou. Cibuli oloupejte, překrojte ji na poloviny a ostrým nožem ji nasekejte najemno. Uzené maso nebo slaninu pokrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte je na jemném struhadle.




Všechny přísady vsypte do jedné velké mísy, vyklepněte k nim dvě vajíčka, přidejte sůl, mletý černý pepř a také sušený či čerstvý a prolisovaný česnek. Všechny ingredience pak velice důkladně promíchejte.

Připravte si formu na muffiny, případně silikonové či papírové košíčky a zapněte troubu, aby se předehřála na teplotu 180 stupňů Celsia.

Bramborové těsto pak naplňte do formy. U tohoto druhu muffinů přitom nemusíte dbát na to, aby těsto dosahovalo jen centimetr pod okraj, ale můžete je naplnit celé. Během pečení těsto zvětší svůj objem jen minimálně, a tak nehrozí žádné nehody a připáleniny.

Vložte připravený plech s bramborovými košíčky do trouby a pečte je po dobu 40 minut. Poté je vyjměte ven, nechte lehce zchladnout a podávejte.

Muffiny chutnají nejlépe ještě čerstvé, když se maso při pečení podmanivě rozvoní a sýr se pěkně táhne. Velmi dobré jsou ale i studené.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů