Tortilla s vejcem, šunkou a sýrem - postup přípravy
Nevíte-li, co připravit k snídani nebo svačině, zkuste tortillu s vejcem. Je výživná, rychlá a snadná na přípravu. Vejce zasytí a díky šunce má pokrm výraznou chuť.
Ingredience
Na pánvi rozpusťte ghí a položte do ní tortillu, kterou jste z obou stran potřeli vodou.
Poznámka: Místo ghí můžete použít klasické máslo.
Tortillu pokryjte rozšlehaným vejcem a polovinou množství najemno nastrouhaného tvrdého sýra. Po 5 minutách smažení tortillu obraťte a smažte ji dalších 5 minut.
Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho hořáku. Tortilla by měla být usmažená dozlatova.
Tortillu posypte čtvrtinou zbylého množství sýra a do jejího středu položte plátky šunky, které posypte zbytkem sýra. Následně tortillu zabalte tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Tip: Místo šunky můžete jako náplň použít maso nebo klobásu.
Tip: Tortillu s vejcem podávejte teplou. Můžete ji servírovat s čerstvě nasekanou pažitkou a oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты