Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný závin se smetanovým sýrem, špenátem a prosciuttem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Slaný závin se smetanovým sýrem, špenátem a prosciuttem - postup přípravy

Výběr vhodné chuťovky pro plánovanou návštěvu, či dokonce na oslavu není vždy jednoduchou záležitostí. Proto se hodí znát recept na jídla, která zaručeně budou mít úspěch. Tento slaný závin rozhodně patří mezi ně.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Rozválené listové těsto z delších stran nařežte zešikma tak, aby řezy připomínaly vánoční stromeček. Uprostřed nechejte dostatek prostoru na náplň. Střed pomažte smetanovým sýrem, vyskládejte na něj špenát, prosciutto a odřízněte dva vrchní proužky.

2. KROK

Začněte závin balit tak, že každý proužek zatočíte a začnete je postupně překládat přes sebe, opět zešikma. Po dopletení závin dejte na plech a pomažte ho rozšlehaným vejcem. Závin dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20 minut a máte hotovo. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů