Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí šakšuka s vejci a čedarem

3,4
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí šakšuka s vejci a čedarem - postup přípravy

Pokud hledáte rychlý recept na vydatnou snídani nebo večeři, vyzkoušejte domácí šakšuku s vejci a čedarem. Servírujte ji s čerstvým pečivem a zeleninou.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Na středním ohni rozehřejte máslo a rostlinný olej ve velké pánvi. Rajčata omyjte, nakrájejte je přibližně na 1 cm široké plátky a vyskládejte je na pánev.

2. KROK

Posypte je černým pepřem, sladkou paprikou a solí. Otočte je a opět je posypte kořením. Vařte je, dokud nezměknou, přibližně  3–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠4 minuty z obou stran.

3. KROK

Rajčata poté posypte nastrouhaným čedarem na hrubém struhadle a nechte ho rozpustit. Do 2 misek rozklepněte vejce a postupně je přidejte do pánve.

4. KROK

Vařte je pod poklicí, dokud bílek není uvařený a žloutek stále tekutý. Poté je posypte nasekanou čerstvou petrželkou a můžete je servírovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů