Tortilla ve vajíčku plněná hovězím masem a sýrem - postup přípravy
Další recept z kategorie rychlých a snadných večeří je jakousi zvláštní fúzí různých světových kuchyní. Vždyť, proč se nechat omezovat hranicemi! Je to něco mezi pizzou, hamburgerem, omeletou a plněnou tortillou. Je to neskutečně chutné a syté, a přitom je hotovo do deseti minut. S jistotou budete ohromeni.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nastrouhejte ji na struhadle s malými dírkami, jejichž ostré hranky vystupují na povrch. Vznikne vám tak ta nejjemnější cibulová drť. Pokud toto struhadlo nemáte (ačkoliv se nachází na všech čtyřstěnných struhadlech), jednoduše cibuli rozmixujte. Nastrouhanou cibuli pak vložte do hluboké misky a přidejte k ní mleté hovězí maso. Nakrájejte najemno kopr nebo petrželku (popřípadě směs obojího), přidejte ji k masu, posypejte solí, pepřem a sušenou bazalkou. Vše rukama velmi dobře promíchejte a prohněťte, abyste získali jednolitou směs, kterou zformujte do tvaru koule.
Vyklepněte dvě vajíčka do misky a rozšlehejte je metličkou. Dno pánve potřete máslem a položte dovnitř jednu pšeničnou tortillu. Doprostřed tortilly vložte bochánek masa a prsty ho rozprostřete po celé ploše pšeničné placky. Na hrubém struhadle pak nastrouhejte 50 gramů sýra, kterým posypejte celý povrch masa. Tuto vrstvu opět překryjte tortillou.
Obsah pánve přelijte rozšlehaným vajíčkem. Postavte pánev na kamna, přiklopte pokličkou a na mírném až středním ohni nechte opékat 10 minut. Mezitím nakrájejte dvě rajčata na kulaté plátky. Po deseti minutách tortillu otočte na druhou stranu a na tu vrchní vyskládejte kolečka rajčat. Posolte je a nastrouhejte na ni druhých 50 gramů sýra. Znovu přiklopte pokličku a nechte dopéct dalších 5 minut.
Hotovou plněnou tortillu opatrně přemístěte z pánve na talíř. Nasekejte ještě trochu kopru nebo petrželky a posypejte s ní povrch celé dobroty, rozkrájejte ji na trojúhelníčkové porce (nejlépe to jde kolečkem na pizzu) a podávejte jako chutnou a rychlou večeři.