Třešňová marmeláda s citronem - postup přípravy
Třešňová marmeláda s citronem spojuje sladkost letního ovoce s jemnou kyselostí citrusových plodů. Vyzkoušejte pochoutku plnou vůně bez zbytečné chemie.
Ingredience
Vypeckované třešně smíchejte s kousky citronu a cukrem.
Tip: Před použitím citron důkladně omyjte. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté opláchněte čistou vodou.
Směs nechte minimálně 2 hodiny odpočívat a poté ji vařte 10–15 minut od bodu varu, na mírném ohni.
Poznámka: Je-li to možné, nechte ovoce v cukru celou noc.
Poté nechte marmeládu zcela vychladnout a postup opakujte ještě dvakrát. Nakonec sesbírejte z hladiny vzniklou pěnu a třešňovou marmeládou s citronem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete.
Pochoutku skladujte na tmavém a chladném místě.
Tip: Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby marmeládu uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко