Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňová marmeláda s citronem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 54 minut

Třešňová marmeláda s citronem - postup přípravy

Třešňová marmeláda s citronem spojuje sladkost letního ovoce s jemnou kyselostí citrusových plodů. Vyzkoušejte pochoutku plnou vůně bez zbytečné chemie.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vypeckované třešně smíchejte s kousky citronu a cukrem.

Tip: Před použitím citron důkladně omyjte. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Ovoce poté opláchněte čistou vodou.

2. KROK

Směs nechte minimálně 2 hodiny odpočívat a poté ji vařte 10–15 minut od bodu varu, na mírném ohni. 

Poznámka: Je-li to možné, nechte ovoce v cukru celou noc. 

3. KROK

Poté nechte marmeládu zcela vychladnout a postup opakujte ještě dvakrát. Nakonec sesbírejte z hladiny vzniklou pěnu a třešňovou marmeládou s citronem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete. 

4. KROK

Pochoutku skladujte na tmavém a chladném místě. 

Tip: Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby marmeládu uchovávejte v lednici.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů