Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí sekaná s vločkami, zeleninou, houbami a medvědím česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí sekaná s vločkami, zeleninou, houbami a medvědím česnekem - postup přípravy

Sekaná pečeně je nejlepší domácí. Jednak máte dokonalý přehled o tom, že se v ní nenachází nic, co byste jinak nepozřeli, a navíc si ji můžete přizpůsobit vlastním chutím, jako to udělala paní Alice Stellmaierová, která se s námi podělila o svůj „vytuněný“ recept.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vykostěná kuřecí stehna i s kůží semelte na jemném nástavci do hluboké mísy, přidejte k nim jemné ovesné vločky, nasekaný medvědí česnek, sůl, pepř a bylinky či koření, které máte v sekané rádi.

2. KROK

Sušené houby namočte, aby nabobtnaly, poté je vyždímejte a nechte okapat. Nakrájejte je na menší kousky, které přidejte do mísy s masem a ostatními přísadami. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky, cuketu najemno nastrouhejte a vše přimíchejte k masu a důkladně promíchejte.

3. KROK

Z masové hmoty utvořte bochánek, vložte ho do pekáče s malým množstvím vody a dejte péct při teplotě 180 °C asi 1 hodinu. Pak už jen nakrájejte na plátky a podávejte s vařeným bramborem či bramborovou kaší.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů