Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustý domácí jogurt ze 2 ingrediencí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 40 minut

Hustý domácí jogurt ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům jogurtů, máme pro vás skvělý recept, díky kterému si můžete tuto potravinu připravit sami doma, a to ve větším množství. Tento jednoduchý postup si oblíbíte.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Syrové mléko vlijte do hrnce, přiveďte ho k varu a vařte jej na mírném plameni 35–40 minut. 

Poznámka: Během vaření by mléko mělo zhoustnout a na jeho povrchu by se měla vytvořit smetana, kterou sesbírejte vařečkou. Můžete z něj vyrobit máslo.

2. KROK

Do mísy, ve které je jogurt, vlijte naběračku uvařeného mléka a ingredience promíchejte metličkou. Jakmile se jogurt v mléce rozpustí, vlijte jogurtovou směs rovnoměrně do dvou sklenic a jednoho hrnce, jak je ukázáno ve videu níže. 

3. KROK

Do hrnce i sklenic rozlijte zbytek uvařeného mléka, tekutiny promíchejte, sklenice zakryjte víčky dnem vzhůru a hrnec cedníkem. 

4. KROK

Poznámka: Tímto způsobem tekutinu v nádobách sice uzavřete, ale neutěsníte – potřebuje totiž vzduch.

5. KROK

Nádoby přikryjte čistou utěrkou a nechte tekutinu minimálně 4 hodiny kvasit. Hotový domácí jogurt skladujte v lednici v nádobách bez přístupu vzduchu.

6. KROK

Poznámka: Doba, po kterou jogurt fermentuje, se může lišit na okolní teplotě. Občas je potřeba nechat jogurt kvasit až 8 hodin.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Hobbyolog

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů