Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňový koláč s drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Třešňový koláč s drobenkou - postup přípravy

Zamrazili jste si v létě čerstvé třešně a teď nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte tento recept na třešňový koláč s drobenkou. Je velice jednoduchý a ohromně lahodný. Takový zákusek vykouzlí úsměv na rtech nejedné návštěvě. Kromě toho je velice šťavnatý a těsto se jen rozplyne na jazyku.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte drobenku. V míse si rozmíchejte ideálně rukou změklé máslo, moučkový cukr, hladkou mouku a vanilkový cukr. Žmolenku dejte následně do mrazáku a pokračujte výrobou těsta na korpus.




V míse si vyšlehejte měkké máslo s cukrem do pěny, poté přidejte i vejce, prosátou hladkou mouku, špetku soli, kukuřičný škrob, kypřící prášek do pečiva a dobře promíchejte. Vypracovat byste měli homogenní měkké těsto, které se nebude lepit na prsty.

V další fázi si v misce smíchejte vypeckované třešně spolu s trochou mouky a cukru.

Nyní si těsto na pomoučené pracovní ploše vyválejte v tenčí plát ve tvaru obdélníku a ten umístěte na plech vystlaný pečícím papírem o rozměrech cca 35 x 25 cm.

Na těsto následně poklaďte rovnoměrně třešně a zasypejte je drobenkou, která vám mezitím ztuhla v mrazáku.

Koláč pečte v troubě asi 40 minut při teplotě 180 °C.

Až se koláč s třešněmi upeče, vyjměte ho z trouby a nechte vychladnout. Před podáváním můžete dezert posypat moučkovým cukrem. Porci lze doplnit i o kopeček šlehačky nebo zakysané smetany. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů