Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sladký salám s čokoládou a mandlemi

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený sladký salám s čokoládou a mandlemi - postup přípravy

Tento elegantní dezert vytvoříte během chviličky a můžete si na něm společně s blízkými pochutnat ve velkém. Působí originálně i jako dar a na jeho výrobě není nic složitého. Na pomoc si klidně můžete přizvat i děti či vnoučata.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vhoďte mandle do vroucí vody a nechejte je provařit na tři minuty. Poté je sceďte a dejte do misky. Jakmile lehce vychladnou, oloupejte je. Následně oloupané mandle dejte do rozehřáté pánve a krátce je opražte. Do hrnce nalijte kondenzované mléko, přidejte nalámanou čokoládu (lze ji nahradit 3 lžícemi kakaa) a dejte hrnec na sporák.

2. KROK

Během ohřívání směs neustále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Jakmile zhoustne, přidejte k ní máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Následně přidejte mandle a sporák vypněte. Hotovou a zatuhlou směs přeneste na pečicí papír. Vytvořte z ní váleček (viz video), zabalte ho do pečicího papíru a dotvarujte k dokonalosti. Salám nechejte zatuhnout v lednici a můžete ho podávat, dobrou chuť

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů