Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tři druhy polévek, které ženám dodají krásu a vitalitu

Tři druhy polévek, které ženám dodají krásu a vitalitu - postup přípravy

Země vycházejícího slunce se od naší kultury velmi liší. Tamější obyvatelé mají jiné zvyky, jinou řeč a také odlišný přístup ke svému zdraví. Odlišný je ale tak, že je mnohem efektivnější a účinnější, než naše západní pokusy o zdravé stravování a životní styl. Čínské ženy například vyrábějí různé druhy polévek, které fungují jako elixíry krásy a mládí. Použité suroviny dodávají totiž tělu takové vitaminy a minerály, které poslouží přesně tomuto účelu. Díky globalizaci už je většina zmíněných surovin dostupná také v Česku. Proč se tedy neinspirovat a nevyužít východních tradic ve svůj prospěch? Přinášíme vám recepty na trojí magické polévky, které vám pomohou udržet mládí a krásu i poté, co jste překročili čtyřicet let věku.

Ingredience pro:
1 porce

Polévka první

Polévka druhá

Polévka třetí

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Polévka z masa, černé houby a červených datlí





Černá houba pomáhá podle tradice „ochladit krev“. Zlepšuje krevní srážlivost, obnovuje činnost sleziny a plic a umí také detoxikovat střeva a vrátit kondici našemu zažívání. Červené datle rovněž prospívají slezině a navíc dodávají energii a vyživují pokožku. Libové vepřové maso rovněž podle tradice pečuje o slezinu a plíce a celkově tělo vyživuje. V této trojici přísad se ukrývá síla krásy a výživy pleti.

Černou houbu a datle namočte, nechte změknout. Pak přidejte omyté vepřové maso nakrájené na kostky a duste doměkka. Na závěr dochuťte solí, pepřem, případně dalším kořením a podávejte.

Sladká polévka z ptačího hnízda a kandovaných datlí



Tato polévka vyživuje pokožku, odstraňuje vrásky a pomáhá udržet pleť lesklou a hydratovanou.


Ptačí hnízdo namočte do čisté vody, abyste odstranili případné zbytky nečistot a vložte jej do misky spolu s kandovanými datlemi. Přidejte přiměřené množství vody a dejte vařit, dokud kandované datle nezměknou a nerozpadnou se. Nakonec podle chuti doslaďte třtinovým cukrem.

Polévka z vepřové šlachy a čínských datlí jujuba



Pokud vás trápí husté vrásky a výskyt takzvaných stařeckých skvrn, případně se vám často dělají modřiny, či trpíte anémií, vytvořte si tuto zvláštní polévku nadupanou kolagenem.

Vepřovou kůži očistěte a nakrájejte. Čínské datle vypeckujte a vepřovou šlachu namočte do vody, dokud nezměkne. Pak ji nakrájejte na kousky a všechny přísady vložte do hrnce s vodou a vařte, dokud šlachy a kůže dostatečně nezměknou. Dochuťte solí, pepřem a kořením a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů