Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dršťková polévka z kotrče kadeřavého

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dršťková polévka z kotrče kadeřavého - postup přípravy

Pokud milujete dršťkovou polévku, ale odrazuje vás čištění hovězích drštěk, vyzkoušejte místo nich použít kotrč kadeřavý. Podle receptu paní Petry Pospíchalová bude dršťková vypadat, chutnat i vonět jako pravá dršťková i přesto, že v ní nenajdete ani kousek masa.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Kotrče důkladně očistěte, buďte trpěliví a dbejte na to, abyste odstranili veškeré nečistoty ze všech jeho záhybů. Poté jej nakrájejte na drobné kousky.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte dvě lžíce sádla a cibuli na něm zpěňte. Poté přidejte pokrájené houby a poduste.

3. KROK

Houby osolte, opepřete a přidejte mletý kmín. Zalijte asi  litrem vody a přiveďte k varu. Polévku vařte, dokud kotrč není měkký.

4. KROK

Ve 100 ml vody pečlivě rozmíchejte hladkou mouku, přilijte do polévky, promíchejte a nechte zavařit.

5. KROK

Na lžíci rozpuštěného sádla orestujte sladkou papriku a přidejte do polévky. Polévku dochuťte majoránkou a prolisovaným česnekem.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů