Třívrstvý krémový dezert s čokoládovým korpusem - postup přípravy
Tento skvělý dezert nejen skvěle vypadá, ale také báječně chutná. Skládá se ze tří vrstev – čokoládového korpusu, lahodného krému a rostlinné šlehačky (slazená rostlinná smetana Hulala). Díky těmto ingrediencím je dezert poměrně lehký. Následující recept by měl postačit pro 8 osob.
Ingredience pro:
10 porcí
Korpus
Krém
Šlehačka
- Nejdříve je potřeba připravit korpus, který vyžaduje smíchání žloutků s cukrem, vodou a olejem.
- Jakmile dosáhnete homogenní směsi, prosejte do ní kakao s moukou a práškem do pečiva a důkladně zamíchejte.
- Připravené těsto nalijte na plech s pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
- Zatímco se peče korpus, můžete si připravit krém z bílků a pudingového prášku – nejdříve je potřeba uvařit puding klasickým způsobem.
- Puding by měl být hustý, pokud dostatečně nezhoustne, vložte jej na několik minut do mikrovlnné trouby (po každé minutě jej důkladně promíchejte).
- Z bílků vyšlehejte hustý sníh a vmíchejte jej do horkého pudingu, aby vznikla homogenní směs.
- Po 20 minutách vyjměte korpus z trouby, naneste na něj rovnoměrně krém a nechte ještě 10-15 minut zapéct.
- Po vyjmutí nechte dezert vychládnout a připravte si šlehačku.
- Tu naneste na vychladlý krém opět v rovnoměrné vrstvě a posypte strouhanou čokoládou.
- Dezert nechte opět vychladit a můžete podávat.