Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvový dort s tvarohovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Broskvový dort s tvarohovým krémem - postup přípravy

Broskvový dort s tvarohovým krémem je osvěžujícím dezertem, který si ve vaší domácí kuchařce určitě najde své místo. Spojení tvarohu s ovocem je opravdu lahodné.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Piškot

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte dvě vrchovaté lžíce moučkového cukru a pak je vyšlehejte do hladké bílé pěny.  

2. KROK

Ke směsi přidejte hladkou mouku a lžičku prášku do pečiva. Směs opět důkladně vyšlehejte. Do těsta přidejte sníh z bílků a těsto jemně, avšak pečlivě ručně promíchejte tak, aby stále zůstalo nadýchané.  

3. KROK

Hotový piškot nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 °C na zhruba 10-15 minut. 

4. KROK

Na krém přidejte k polovině změklého másla moučkový i vanilkový cukr. Směs vyšlehejte. Přidejte tvaroh a opět šlehejte do konzistence hladkého krému. Na vychladlý korpus rozprostřete polovinu z celkového množství.

5. KROK

Broskve z kompotu nechte okapat a osušte je papírovou utěrkou. Poté je nakrájejte na plátky a rozložte je po rozetřeném krému.

6. KROK

Na vrstvu broskví znovu natřete krém a opět navrstvěte plátky broskví. Dort dejte minimálně na dvě hodiny do lednice ztuhnout.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů