Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tuňákové karbanátky se zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Tuňákové karbanátky se zeleninou - postup přípravy

Připravte si originální alternativu k oblíbenému pokrmu z mletého masa. Tuňákové karbanátky se hodí k obědu, večeři i ke svačině a chutnají také zastudena.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Základ

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a vařte je v osolené vodě 20 minut, doměkka. Mezitím vyndejte tuňáka z konzervy a rozmělněte ho pomocí vidličky. 

2. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty a poté ji odložte bokem. Brambory slijte a ve větší míse je vidličkou rozmačkejte. K bramborám přidejte tuňáka se smaženou cibulkou a ingredience zamíchejte. 

3. KROK

Do směsi přidejte strouhanku a vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství o velikosti 2 lžic. Z každého kousku vytvořte karbanátek, který obalte ve strouhance a pokračujte smažením. 

Tip: Strouhanku můžete obohatit sušenou petrželkou a sušeným česnekem.

4. KROK

Tuňákové karbanátky smažte v rozpáleném oleji přibližně 4 minuty z každé strany, dozlatova. Poté je servírujte například s pečivem nebo brambory.

Tip: Usmažený pokrm položte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů