Tuňákové karbanátky se zeleninou - postup přípravy
Připravte si originální alternativu k oblíbenému pokrmu z mletého masa. Tuňákové karbanátky se hodí k obědu, večeři i ke svačině a chutnají také zastudena.
Základ
Na obalení
Na smažení
Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a vařte je v osolené vodě 20 minut, doměkka. Mezitím vyndejte tuňáka z konzervy a rozmělněte ho pomocí vidličky.
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty a poté ji odložte bokem. Brambory slijte a ve větší míse je vidličkou rozmačkejte. K bramborám přidejte tuňáka se smaženou cibulkou a ingredience zamíchejte.
Do směsi přidejte strouhanku a vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství o velikosti 2 lžic. Z každého kousku vytvořte karbanátek, který obalte ve strouhance a pokračujte smažením.
Tip: Strouhanku můžete obohatit sušenou petrželkou a sušeným česnekem.
Tuňákové karbanátky smažte v rozpáleném oleji přibližně 4 minuty z každé strany, dozlatova. Poté je servírujte například s pečivem nebo brambory.
Tip: Usmažený pokrm položte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: RYCHLE a SNADNÉ recepty
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.