Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Holandská sekaná s pečeným bramborem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Holandská sekaná s pečeným bramborem - postup přípravy

Pokud plánujete rodinný oběd, ale nemáte mnoho času na přípravu, zkuste upéct holandskou sekanou, kterou máte hotovou během pár minut. Jako přílohu zvolte křupavé pečené brambory a pokud vám zbyde čas, celé jídlo doplňte osvěžujícím zeleninovým salátkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Holandská sekaná

Pečené brambory

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Toustové chleby nakrájejte na kostky, zalijte je mlékem a důkladně vše promíchejte. Jarní cibulku nasekejte a přidejte je do mísy.

2. KROK

Na jemném struhadle nastrouhejte sýr a přidejte ho i s mletým masem do mísy. Dochuťte muškátovým oříškem, solí, sušenou petrželkou a pepřem.

3. KROK

Do mísy rozklepněte 3 vejce, přidejte strouhanku a vše pečlivě promíchejte. Cibuli nakrájejte na větší kousky a rozložte ji na plech.

4. KROK

Ruce si namočte ve vodě a maso rozdělte na dvě poloviny a vytvarujte z nich  stejně velké šišky. Plech vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 190 °C a sekanou pečte 60 minut.

5. KROK

Brambory ve slupce vložte do hrnce a vařte je 10minut. Poté je rozkrojte napůl a z vnitřní je několikrát nařízněte.

6. KROK

Do pekáče, kde budete péct brambory nasypte česnek, petrželku, nastrouhaný sýr, sůl  a pepř. Vše zalijte olejem a směs rozprostřete po celé ploše.

7. KROK

Brambory naskládejte do pekáče a zakápněte je olejem. Poté ho vložte do předem vyhřáté trouby na teplotu 180 °C a sekanou pečte 20–⁠30 minut. Sekanou s pečeným bramborem ihned servírujte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Einfach und lecker

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů