Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí karbanátky s bramborovou kaší

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 70 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kuřecí karbanátky s bramborovou kaší - postup přípravy

Pokud jste pekli kuře a zbylo vám z něj dost masa, pak není nic jednoduššího, než ho nějak chytře a chutně využít, třeba v podobě těchto dokonalých karbanátků. Doplňte je lahodnou bramborovou kaší a chutný oběd je na světě; recept nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Kuřecí maso oberte a rozmixujte ho, poté ho dejte do mísy, ve které budete tvořit karbanátky. Rozklepněte do mísy vejce, přidejte i hořčici. Slaninu, uzený sýr a zelenou nať jarní cibulky nakrájejte nadrobno a dejte vše do mísy. Po promíchání do směsi prolisujte oloupaný česnek. Dochuťte vše solí, mletým černým pepřem, kari kořením a majoránkou.

2. KROK

Dodejte do mísy kečup, worcester a vývar. Poté vše důkladně promíchejte a dejte směs na hodinu odležet do lednice. Následně vytvarujte z těsta karbanátky a obalte je ve strouhance. Rozpalte na pánvi rostlinný olej a dejte na ni karbanátky smažit dozlatova. Poté je můžete podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů