Cuketová hnízda se zelím a masem

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Cuketová hnízda se zelím a masem - postup přípravy

Připadá vám cuketa jako neužitečná a nudná zelenina? Tento recept vás přesvědčí, že tomu tak vůbec není a že i z cukety se dá připravit velmi originální a chutné jídlo. Hnízda z cuket jsou ideální volbou pro ty, kteří milují zelí, ale nechce se jim ho náročně připravovat. Toto jednoduché a lehké jídlo vám zabere jen velmi málo času. Může být podávané teplé i studené.

Cibuli nakrájejte na velké kroužky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Osolte je, potřete lehce hořčicí a dochuťte tymiánem nebo jinými bylinkami dle vaší fantazie.

Mleté maso lehce dochuťte solí a pepřem a naneste jej jako další vrstvu na kolečka cibule.




Jako další vrstva přijde najemno nasekané bílé zelí. Je nejlepší nasekat jej v robotovi, podaří se vám dosáhnout větší jemnosti a se zelím se bude snadněji pracovat. Cuketu nakrájejte na tenké plátky a položte je na zelí.

Nakonec nastrouhejte na hrubém struhadle tvrdý sýr a rozprostřete jej v silné vrstvě na každé hnízdo. Na závěr jej lehce pokapejte zakysanou smetanou. Předehřejte si troubu na 180 ° C a plech s hnízdy v něm pečte po dobu asi 25 minut.

Po upečení nechte hnízda vždy mírně vychladnout, aby se nerozsypávala. Je možné servírovat je s brambory nebo bramborovou kaší, ale také s lehkým salátem z čerstvé zeleniny. Chutnají výborně jako hlavní jídlo, ale hodí se také jako drobné občerstvení na party nebo grilovačku. Recept lze libovolně obměňovat dle vaší fantazie a chutí. Můžete například zvolit jiné bylinky, než jsou uvedeny v originální receptuře, nebo můžete změnit typ sýra, to udělá opravdu hodně. Pokud například namísto obyčejného eidamu použijete čedar nebo nivu, bude chuť daleko výraznější a plnější.

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 185 hlasů
Nahlásit chybu
76 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty