Tuňákový salát s těstovinami a majonézou - postup přípravy
Připravte si rychlý tuňákový salát podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je ideální jako lehké hlavní jídlo i jako šťavnatá svačinka.
Ingredience
Těstoviny vařte 9–11 minut v osolené vodě a pokračujte s přípravou salátu.
Tip: Při vaření těstovin se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Po uvaření těstoviny slijte a smíchejte je s pepřem. Do těstovin přidejte tuňáka z konzervy a ingredience znovu promíchejte.
Poznámka: Olej z tuňáka před použitím odstraňte. Ten do salátu nepatří, protože by ho udělal příliš mastným.
Pokračujte s přidáním majonézy a vše opět promíchejte. Na závěr přidejte do salátu nasekaný Crispy salát, čtvrtky cherry rajčat, proužky papriky a nadrobno nakrájenou jarní cibulku s nasekanou pažitkou.
Tip: Místo majonézy můžete použít zakysanou smetanou nebo bílý jogurt. Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Tuňákový salát znovu důkladně promíchejte a případně dochuťte solí a pepřem, dle vlastního vkusu.
Tip: Každou porci salátu můžete ozdobit listem Crispy salátu a cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou