Nepečené vaflové řezy s jahodami - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na nepečený dezert, vyzkoušejte tyto vaflové řezy doplněné o jahody a jemný krém. Příprava je velmi snadná a rychlá.
Na krém
Na dokončení
Ve velké míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem, dokud nevznikne hladký a pevný krém.
Do vzniklého krému přidejte na 2krát zakysanou smetanu a šlehejte ji už jen krátce, dokud se ingredience nespojí.
Plech nebo dortový ráfek o rozměrech cca 32×28 cm vyložte pečicím papírem. Na dno poté vyskládejte 15 vaflí těsně vedle sebe tak, aby nevznikly mezery.
Na vafle rovnoměrně rozetřete vanilkový krém a uhlaďte ho stěrkou. Poté na něj vyskládejte druhou vrstvu vaflí.
Omyté a osušené jahody zbavte stopek a nakrájejte je na čtvrtiny. Poté je rovnoměrně vyskládejte na vafle.
Dort-želé připravte podle návodu na obalu a ještě horké ho rovnoměrně nalijte na jahody. Dezert nechte ztuhnout minimálně 4 hodiny v lednici, ideálně však přes noc.
Nepečené vaflové řezy s jahodami nakrájejte na kousky a servírujte je. Podávat je můžete samotné, s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo se šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.