Tvarohová pomazánka s čokoládovou příchutí

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Tvarohová pomazánka s čokoládovou příchutí - postup přípravy

Tato čokoládová dobrota poslouží jako pomazánka na pečivo či k ukojení věčné chuti na sladké všech domácích mlsounů. Její příprava trvá pár minut, a pokud použijete kvalitní vysokoprocentní čokoládu, výsledek lze směle zařadit do kategorie zdravého stravování.
1. KROK

Tvaroh rozdrobte do žáruvzdorné misky vhodné nad vodní lázeň. Přidejte k němu cukr, vejce, trochu soli a jedlé sody a všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem do hladké konzistence.

2. KROK

Misku postavte nad hrnec s vroucí vodou a ve vodní lázni tvaroh zahřívejte, dokud se nezmění na tekutinu. Rozlámejte tabulku čokolády na kousky (zda použijete mléčnou či hořkou vysokoprocentní čokoládu, záleží na vaší chuti a preferencích) a vhoďte ji do rozehřátého tvarohu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přes jemné sítko prosejte do směsi kakaový prášek, pečlivě jej zapracujte a stáhněte směs z ohně.

3. KROK

Do horké čokoládové směsi vmíchejte kousek másla a nalijte ji do vhodné misky. Povrch čokoládové pěny zakryjte přilnavou potravinářskou fólií tak, aby ležela přímo na hladině směsi a netvořil se tak škraloup. Směs poté nechte vychladnout a uložte ji do lednice, kde vydrží i několik dní.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 465 hlasů
Nahlásit chybu
112 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt