Kuřecí paprikáš s domácími noky - postup přípravy
Pokud nevíte, co své rodině uvařit o víkendu, a hledáte něco nenáročného, vyzkoušejte recept na tento kuřecí paprikáš s domácími noky. Příprava je snadná a zabere jen chvíli.
Na paprikáš
Na noky
Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Mezitím oloupejte cibuli a česnek. Poté zeleninu nakrájejte na menší kousky.
Cibuli přendejte do hrnce a orestujte ji. Poté k ní přidejte česnek a lístky tymiánu. Ke směsi přidejte kuřecí stehna a nechte je zatáhnout.
Maso osolte, opepřete a dochuťte ho červenou paprikou. Poté vše promíchejte, do hrnce nalijte vodu a přiklopte ho poklicí. Maso nechte vařit 30–45 minut.
Do jiného hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Do mísy nasypte hladkou mouku, přidejte k ní vejce, sůl a vodu. Poté vše promíchejte a vytvořte nočkové těsto.
Pomocí haluškovače vytvořte nočky. Jakmile budou hotové, vyjměte je sítkem, přendejte je do nádoby a pokapejte je lehce olejem. Poté je promíchejte, aby se nelepily.
Do nádoby nasypte hladkou mouky, přidejte do ní zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a přibližně 100 ml vody. Poté vše dobře promíchejte.
Do hrnce s kuřetem pomalu nalijte směs ze smetany ke šlehání a nechte ji alespoň 10 minut provařit. Nočky naservírujte na talíř, přidejte kuřecí stehno a vše přelijte omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy