Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Kinder Pingui

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Dort Kinder Pingui - postup přípravy

Legendární chlazenou tyčinku Kinder Pingui zná nejspíš každý. A kdo ji ochutnal, zalitoval, že není větší. Pokud jste se do této situace dostali i vy či vaše děti, nejspíš vám udělá radost recept na pořádný kus dortu, který je přesně jako tyčinka Pingui a možná ještě o něco lepší. Kromě toho je vlastně docela snadný a ne úplně náročný na přípravu, takže můžete dětem i sobě udělat radost, kdykoliv se vám zamane.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na smetanový krém

Na čokoládový krém

Na polevu

Na napuštění těsta

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a postupně k němu přidávejte moučkový cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se nerozpustí. Za stálého šlehání pak do sněhu přidávejte po jednom žloutky a každý důkladně zapracujte, než přidáte další. Nakonec prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva a kakaem a tuto směs vmíchejte lžící nebo stěrkou do vaječné směsi. Těsto pak vlijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu 15 až 20 minut.

2. KROK

Než se korpus upeče, připravte si smetanový krém. Vyšlehejte smetanu do pěny a postupně k ní zašlehávejte moučkový cukr. Pokračujte ve šlehání, dokud není šlehačka úplně tuhá. Poté přidejte mascarpone a krátce prošlehejte, abyste získali jednolitý krém.

3. KROK

Upečený korpus nechte úplně vychladnout a rozkrojte ho podélně na dva pláty. Jeden z nich vraťte zpátky do dortové formy a boky obložte acetátovou fólií nebo kusem pečicího papíru. Těsto potřete buďto kávou, anebo mlékem (pokud dort připravujete pro děti) a naneste na něj polovinu smetanového krému, který uhlaďte do roviny. Dort vložte na chvilku do lednice ztuhnout.

4. KROK

Připravte čokoládový krém. Ve vodní lázni zahřejte smetanu a přidejte k ní čokoládu rozlámanou na kousky. Zahřívejte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevytvoří se smetanou hladkou tmavohnědou hmotu. Tu pak nechte vychladnout. Následně ji naneste na vychlazenou vrstvu smetanového krému na dortu a rozetřete ji po celé její ploše.

5. KROK

Rozdrťte ořechy nahrubo a rovnoměrně jimi posypejte čokoládovou vrstvu na dortu. Ořechy pak pokryjte druhou polovinou smetanové směsi a opět ji uhlaďte do roviny. Nakonec dort přiklopte druhým plátem těsta, potřeným zbylou kávou nebo mlékem.

6. KROK

Stejným způsobem, jakým jste připravovali čokoládovou vrstvu, připravte také polevu z mléčné čokolády, kterou smíchejte s jemně mletými ořechy. Poté ji nalijte na povrch dortu. Nakonec ho dejte ztuhnout do lednice alespoň na 3 až 4 hodiny, ale lépe přes noc. Pak už jej jen naporcujte a podávejte.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů