Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové kapsy se zakysanou smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tvarohové kapsy se zakysanou smetanou - postup přípravy

Tvarohové kapsy jsou vláčné a skvěle kombinují sladkou a kyselou chuť, kterou jim dodává tvaroh se zakysanou smetanou. Skvěle se hodí ke snídani nebo jako dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte se změklým máslem a ve vedlejší misce vytvořte směs ze zakysané smetany, cukru, vaječného žloutku, soli a kypřicího prášku do pečiva, kterou do suchých ingrediencí vmíchejte. 

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a následně, na 40 minut, do lednice. Zatím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem, vaječným bílkem a zakysanou smetanou a směs rozmixujte do hladka.

3. KROK

Těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kolečka o průměru, přibližně, 10 cm. 

Tip: K vykrajování můžete použít misku nebo pokličku na malý hrnec, nemáte-li vykrajovátko. 

4. KROK

Polovinu každého kolečka potřete tvarohovou směsí a druhou polovinou těsta ji zakryjte. Tvarohové kapsy vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným žloutkem. 

5. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. 

Tip: Ze zbytku těsta, které vám po vykrajování zbylo, můžete vykrojit malé kytičky nebo jiné tvary, kterými můžete kapsy ozdobit. 

6. KROK

Tvarohové kapsy nechte vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Skvěle se hodí jako rychlý dezert, ale také jako sladká snídaně. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů