Tvarohové kapsy se zakysanou smetanou - postup přípravy
Tvarohové kapsy jsou vláčné a skvěle kombinují sladkou a kyselou chuť, kterou jim dodává tvaroh se zakysanou smetanou. Skvěle se hodí ke snídani nebo jako dezert.
Těsto
Náplň
Na pomazání
Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte se změklým máslem a ve vedlejší misce vytvořte směs ze zakysané smetany, cukru, vaječného žloutku, soli a kypřicího prášku do pečiva, kterou do suchých ingrediencí vmíchejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a následně, na 40 minut, do lednice. Zatím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem, vaječným bílkem a zakysanou smetanou a směs rozmixujte do hladka.
Těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kolečka o průměru, přibližně, 10 cm.
Tip: K vykrajování můžete použít misku nebo pokličku na malý hrnec, nemáte-li vykrajovátko.
Polovinu každého kolečka potřete tvarohovou směsí a druhou polovinou těsta ji zakryjte. Tvarohové kapsy vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným žloutkem.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Tip: Ze zbytku těsta, které vám po vykrajování zbylo, můžete vykrojit malé kytičky nebo jiné tvary, kterými můžete kapsy ozdobit.
Tvarohové kapsy nechte vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem.
Tip: Skvěle se hodí jako rychlý dezert, ale také jako sladká snídaně.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA