Rychlá zeleninová polévka se smetanovým sýrem - postup přípravy
Dopřejte si výživnou a rychlou zeleninovou polévku, která vás zasytí, zahřeje a velmi dobře chutná. Výhodou receptu je, že ho připravíte snadno, rychle a za pár korun.
Základ
Do polévky
Na smažení
Na rozpáleném oleji smažte najemno nastrouhanou mrkev s nadrobno nakrájenou cibulí a paprikou.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Po 3 minutách smažení směs zalijte vodou a vařte ji 7 minut, pod pokličkou. Mezitím oloupejte brambory, které nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky, společně s rýží. Vše ochuťte solí a pokračujte ve vaření dalších 7 minut.
Polévku ochuťte pepřem, vmíchejte do ní smetanový sýr a vařte ji ještě 5 minut.
Tip: Místo smetanového sýra můžete použít tavený sýr nebo hustou smetanu.
Přidejte nakrájenou jarní cibulku s nasekaným koprem, prolisovaným česnekem a polévku vařte posledních 5 minut.
Tip: Rychlou zeleninovou polévku servírujte se zakysanou smetanou a pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia