Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Delikátní a jednoduché sušenky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Delikátní a jednoduché sušenky - postup přípravy

Chcete si udělat zásoby chutných sušenek do sklenice? Pak byste rozhodně neměli nechat bez povšimnutí tyto skvělé sušenky, s jejichž receptem přišel poprvé známý francouzský cukrář Pierre Ermet. Jsou zvenku křupavé, avšak měkké uvnitř. Rozplývají se doslova na jazyku. Hodit se budou perfektně jako chuťovka ke kávě, nebo čaji.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do mísy si vložte změklé máslo a smíchejte jej s moučkovým cukrem do pěny. Pak přisypte trochu soli, muškátový oříšek, citronovou kůru, hladkou mouku a vlijte i vanilkový extrakt. Ze všech surovin vypracujte hladké a nelepivé těsto. Z něj vytvořte tři stejně velké kusy a vyválejte válečky. Zabalte je do potravinové fólie a dejte do lednice chladit na čtvrt hodiny.




Po uplynutí patnácti minut vyjměte válečky z těsta z chladničky, potřete je rozšlehaným vejcem a posypte hojně krystalovým cukrem. K ruce si vezměte ostrý a široký nůž a válečky nakrájejte, vzniknou vám tak kolečka o šířce asi půl až jeden centimetr. Kolečka z těsta následně vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na dvacet minut při 180 stupních Celsia.

Až budou sušenky upečené, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s teplým kakaem, mlékem, nebo s šálkem voňavé kávy, nebo čaje. Pokud se vám skutečně povedly, měly by být měkké i křehké zároveň. Přejeme vám dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů