Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené koblihy s marmeládou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené koblihy s marmeládou - postup přípravy

Pokud nedokážete odolat smaženým koblihám z pekárny, pak se vám určitě zalíbí recept na přesně takové, ale domácí. Můžete je naplnit marmeládou, ale třeba i Nutellou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do misky dejte teplé mléko, lžíci cukru a sušené droždí. Zamíchejte a počkejte, až se rozjede kvásek. Do mísy mezitím dejte prosátou mouku, 2 vejce a 2 žloutky, rozpuštěné máslo a půl lžičky soli a zbytek cukru. Přilijte vzešlý kvásek, zamíchejte a zpracujte do hladkého nelepivého těsta. Pak přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

Těsto po vykynutí ještě trochu zpracujte. Vyklopte ho na vál, ale nepodsypávejte ho moukou, později by se připalovala. Rozdělte těsto na 15 dílů, ze kterých udělejte malé bochánky. Každý dejte na čtvereček pečicího papíru. Mezi bochánky nechte mezery, přikryjte je a nechte 45 minut kynout.

3. KROK

Do hlubší pánve, ke které máte poklici, nalijte dostatek oleje, aby mohly koblihy plavat. Rozpalte ho, dejte na něj 5–6 koblih v závislosti na velikosti pánve, přikryjte je poklicí a smažte je na na mírném plameni z obou stran dozlatova. Koblihy po vychladnutí můžete naplnit marmeládou a pocukrovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů