Smažené koblihy s marmeládou

ČAS PŘÍPRAVY
90 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Smažené koblihy s marmeládou - postup přípravy

Pokud nedokážete odolat smaženým koblihám z pekárny, pak se vám určitě zalíbí recept na přesně takové, ale domácí. Můžete je naplnit marmeládou, ale třeba i Nutellou.
1. KROK

Do misky dejte teplé mléko, lžíci cukru a sušené droždí. Zamíchejte a počkejte, až se rozjede kvásek. Do mísy mezitím dejte prosátou mouku, 2 vejce a 2 žloutky, rozpuštěné máslo a půl lžičky soli a zbytek cukru. Přilijte vzešlý kvásek, zamíchejte a zpracujte do hladkého nelepivého těsta. Pak přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

Těsto po vykynutí ještě trochu zpracujte. Vyklopte ho na vál, ale nepodsypávejte ho moukou, později by se připalovala. Rozdělte těsto na 15 dílů, ze kterých udělejte malé bochánky. Každý dejte na čtvereček pečicího papíru. Mezi bochánky nechte mezery, přikryjte je a nechte 45 minut kynout.

3. KROK

Do hlubší pánve, ke které máte poklici, nalijte dostatek oleje, aby mohly koblihy plavat. Rozpalte ho, dejte na něj 5–6 koblih v závislosti na velikosti pánve, přikryjte je poklicí a smažte je na na mírném plameni z obou stran dozlatova. Koblihy po vychladnutí můžete naplnit marmeládou a pocukrovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 551 hlasů
Nahlásit chybu
146 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt