Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový koláč s jablky

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Tvarohový koláč s jablky - postup přípravy

Jablkový koláč je vděčný dezert, který udělá parádu v jakoukoliv roční dobu. Na receptu od paní Anety Vagalové je skvělé to, že je snadný a rychlý a můžete jej tak připravit, kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého ke kávičce.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na těsto

Na jablkovou náplň

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jablka oloupejte, vykrájejte z nich jádřince a nakrájejte je na tenké měsíčky. Vložte je do misky, zakapejte citrónovou šťávou, posypejte vanilkovým cukrem a mletou skořicí a dobře promíchejte, aby se jablka šťávou a kořením zcela obalila.

2. KROK

Tvaroh utřete s cukrem, tukem a vajíčkem do hladké pěny, do níž přimíchejte také lžičku perníkového koření. V jiné míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Tuto směs po částech prosejte do vaječné směsi a zpracujte jemné a pastovité těsto. Pokud je to potřeba a těsto je příliš hutné, můžete ho naředit kapkou mléka.

3. KROK

Plech na pečení vymažte tukem a rozetřete na něj do rovnoměrné vrstvy připravené těsto. Na něj vyskládejte připravená jablka, podle chuti je můžete posypat ještě trochou vanilkového cukru, případně skořicí, a plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C, kde nechte koláč péct asi 40 až 45 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Propečení zkontrolujte zapíchnutou špejlí.

4. KROK

Po dopečení nechte koláč vychladnout, poprašte ho přes sítko moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte. Skvěle chutná s kopečkem vanilkové zmrzliny, zakysané smetany nebo vyšlehané šlehačky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů