Tvarohový koláč s jablky

i Zdroj fotografie: Aneta Vagalová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Tvarohový koláč s jablky - postup přípravy

Jablkový koláč je vděčný dezert, který udělá parádu v jakoukoliv roční dobu. Na receptu od paní Anety Vagalové je skvělé to, že je snadný a rychlý a můžete jej tak připravit, kdykoliv dostanete chuť na něco dobrého ke kávičce.
1. KROK

Jablka oloupejte, vykrájejte z nich jádřince a nakrájejte je na tenké měsíčky. Vložte je do misky, zakapejte citrónovou šťávou, posypejte vanilkovým cukrem a mletou skořicí a dobře promíchejte, aby se jablka šťávou a kořením zcela obalila.

2. KROK

Tvaroh utřete s cukrem, tukem a vajíčkem do hladké pěny, do níž přimíchejte také lžičku perníkového koření. V jiné míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Tuto směs po částech prosejte do vaječné směsi a zpracujte jemné a pastovité těsto. Pokud je to potřeba a těsto je příliš hutné, můžete ho naředit kapkou mléka.

3. KROK

Plech na pečení vymažte tukem a rozetřete na něj do rovnoměrné vrstvy připravené těsto. Na něj vyskládejte připravená jablka, podle chuti je můžete posypat ještě trochou vanilkového cukru, případně skořicí, a plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C, kde nechte koláč péct asi 40 až 45 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Propečení zkontrolujte zapíchnutou špejlí.

4. KROK

Po dopečení nechte koláč vychladnout, poprašte ho přes sítko moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte. Skvěle chutná s kopečkem vanilkové zmrzliny, zakysané smetany nebo vyšlehané šlehačky.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 255 hlasů
Nahlásit chybu
74 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt