Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí kousky na kari

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí kousky na kari - postup přípravy

Kousky kuřecího masíčka se koupou v zářivě žluté smetanové omáčce s vůní Indie. Tak by se dalo popsat krásně vyhlížející, chutnající i vonící jídlo z kuchyně paní Jany Šulcové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka očistěte, omyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na kostky, které promíchejte se solí.

2. KROK

Na sporáku rozehřejte hlubokou pánev s kouskem másla, prolisujte do něho tři stroužky česneku a nechte je zpěnit. Poté přidejte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Přisypejte kari koření, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte vše chvilku podusit.

3. KROK

Obsah pánve zalijte sladkou smetanou a přiveďte ji k varu. V horké smetaně nechte rozpustit tavený sýr se smetanovou příchutí, který dodá omáčce chuť a také ji trochu zahustí. Přidejte nadrobno nakrájené červené papriky a vše povařte tak dlouho, dokud se veškerý sýr nerozpustí a maso není úplně měkké.

4. KROK

Hotové kuře na kari podávejte se smaženými bramborovými hranolky nebo gnocchi a s čerstvou zeleninovou oblohou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů