Kuřecí kousky na kari

i Zdroj fotografie: Jana Šulcová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí kousky na kari - postup přípravy

Kousky kuřecího masíčka se koupou v zářivě žluté smetanové omáčce s vůní Indie. Tak by se dalo popsat krásně vyhlížející, chutnající i vonící jídlo z kuchyně paní Jany Šulcové.
1. KROK

Kuřecí prsíčka očistěte, omyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na kostky, které promíchejte se solí.

2. KROK

Na sporáku rozehřejte hlubokou pánev s kouskem másla, prolisujte do něho tři stroužky česneku a nechte je zpěnit. Poté přidejte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Přisypejte kari koření, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte vše chvilku podusit.

3. KROK

Obsah pánve zalijte sladkou smetanou a přiveďte ji k varu. V horké smetaně nechte rozpustit tavený sýr se smetanovou příchutí, který dodá omáčce chuť a také ji trochu zahustí. Přidejte nadrobno nakrájené červené papriky a vše povařte tak dlouho, dokud se veškerý sýr nerozpustí a maso není úplně měkké.

4. KROK

Hotové kuře na kari podávejte se smaženými bramborovými hranolky nebo gnocchi a s čerstvou zeleninovou oblohou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 93 hlasů
Nahlásit chybu
148 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt