Jahodový crumble s ovesnými vločkami - postup přípravy
Jahodový crumble je rychlá a zdravější alternativa klasických dezertů, která voní létem a pohodou. Křupavá drobenka z vloček skvěle doplňuje šťavnaté ovoce.
Základ
Náplň
Na posypání
Ovesné vločky vyšlehejte s dortovou moukou, změklým máslem, cukrem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Polovinu směsi rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a uhlaďte ji rukou nebo pomocí plochého dna sklenice.
Jahody omyjte, osušte, zbavte je zelených částí a smíchejte je se škrobem. Ovocnou náplní pokryjte směs ve formě a posypte ji zbytkem směsi z vloček.
Jahodový crumble následně pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 40 minut. Pochoutku podávejte po vychladnutí – bude lépe stravitelná.
Poznámka: Vychladlý dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem. Každou porci můžete ozdobit čerstvou jahodou a několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Swojskie jedzonko