Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový crumble s ovesnými vločkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jahodový crumble s ovesnými vločkami - postup přípravy

Jahodový crumble je rychlá a zdravější alternativa klasických dezertů, která voní létem a pohodou. Křupavá drobenka z vloček skvěle doplňuje šťavnaté ovoce.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovesné vločky vyšlehejte s dortovou moukou, změklým máslem, cukrem a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Polovinu směsi rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a uhlaďte ji rukou nebo pomocí plochého dna sklenice. 

3. KROK

Jahody omyjte, osušte, zbavte je zelených částí a smíchejte je se škrobem. Ovocnou náplní pokryjte směs ve formě a posypte ji zbytkem směsi z vloček.

4. KROK

Jahodový crumble následně pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 40 minut. Pochoutku podávejte po vychladnutí – bude lépe stravitelná.

5. KROK

Poznámka: Vychladlý dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem. Každou porci můžete ozdobit čerstvou jahodou a několika lístky máty. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů