Tvarožník s medově malinovou polevou - postup přípravy
Originální tvarožník s medově malinovou polevou podle receptu od paní Dagmar Kazdové je výborným dezertem, jehož chuť vás naprosto ohromí.
Korpus
Náplň
Ovocná omáčka
Maliny dejte do rendlíku a přilijte k nim trochu vody. Přidejte med a vše společně duste asi 5 minut, dokud nezhoustnou. Horkou směs propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček, a nechte výslednou tekutinu vychladnout.
Sušenky rozdrťte na jemnou směs. K té poté přilijte rozehřáté vlažné máslo a dobře promíchejte. Formu o rozměrech cca 20×20 cm vyložte alobalem a napěchujte do ní rovnoměrně sušenkovou směs. Vložte formu do předehřáté trouby na 175 °C a pečte korpus asi 8–10 minut.
Do mísy dejte tvaroh, jogurt a kondenzované mléko. Všechny suroviny dobře vymíchejte metličkou. Poté do směsi postupně zašlehejte vejce, mouku, vanilkový cukr a špetku soli.
Na předpečený korpus nalijte připravený tvarohový krém a uhlaďte ho stěrkou. Poté do něj udělejte lžící tečky z malinové omáčky a pomocí špejle z ní udělejte mramorovaný vzor. Ozdobený koláč poté vložte zpět do trouby a pečte ho při stejné teplotě dalších 20 minut.
Hotový tvarožník nechte ve formě zcela zchladnout. Poté ho z ní vyjměte a dejte ho alespoň na 2 hodiny, nejlépe ale přes noc, do lednice. Nejlépe totiž chutná, když je ledově vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.