Kávový piškot se smetanovým krémem

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kávový piškot se smetanovým krémem - postup přípravy

Zbožňujete kvalitní šálek espressa a v podstatě vše kávové, tj. čokoládu, sušenky, tyčinky, moučníky? Pak vás dozajista osloví jemný piškot z příchutí kávy, který je obohacený o smetanový krém. Podávat jej můžete klidně i svým hostům.

Začněte tím, že si v míse rozmícháte bílý přírodní jogurt spolu s instantní kávou.




Poté v jiné misce vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny, zakomponujte i jogurtovou směs s příchutí kávy, vlijte slunečnicový olej, mléko, vsypte kypřící prášek, polohrubou  mouku a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.

Fáze pečení kávového piškotu a dokončování moučníku

Dále si k ruce vezměte kulatou formu na koláč, vymažte ji máslem, vysypte moukou a nalijte do ní připravené kávové těsto. To pečte v předehřáté troubě cca 25 až 30 minut při teplotě 180 °C. Hotový korpus vyjměte, nechte zchladnout a mezitím se pusťte do přípravy krému.

V hlubší míse si pomocí mixéru vyšlehejte do tuhého sněhu smetanu, postupně do ní také zakomponujte moučkový cukr. Pakliže je krém stále řídký, můžete použít i ztužovač smetany. Nakonec na kávový korpus naneste řádnou vrstvu smetanové směsi, posypte dle libosti hoblinkami čokolády a dejte chladit alespoň na hodinu do lednice.

Servírování kávového piškotu se smetanovým krémem

Ztuhlý a vychlazený kávový piškot pokrájejte na menší porce a podávejte například s šálkem kávy anebo s ovocným čajem. Hodit se však bude i mléko, kakao nebo horká čokoláda. Přejeme dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 3 fotografie
Další 3 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 955 hlasů
Nahlásit chybu
118 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt