Úžasný krémový dezert z Itálie, který je skvělý ke kávě - postup přípravy
Každá domácí kuchařka potřebuje mít po ruce pár jednoduchých receptů na dezerty, které může udělat v případě nečekané návštěvy.
Těsto
Náplň
Jako první si připravte těsto. Měkké máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku solí umíchejte mixérem 1-2 minuty, dokud se nespojí. Postupně přidávejte žloutky a pokaždé těsto promíchejte. Přidejte 2/3 prosáté mouky s práškem do pečiva. Promíchejte důkladně stěrkou. Těsto dejte na stůl zasypaný moukou a začněte s hnětením rukama, dokud nezískáte hladké a nelepivé těsto, se kterým budete moci dále pracovat.
Rozdělte ho na tři části (¼, ¼ a 2/4). Menší kousky zakryjte potravinářskou fólií a jeden z nich vložte do lednice.
Formu na pečení položte na pečicí papír. Musí být dost velký, aby zakryl i stěny formy. Největší kus těsta rozválejte na tloušťku asi 2 mm a přeneste na pečicí papír. Velikost plátu z těsta musí být stejná jako rozměry formy na pečení. Pečicí papír s těstem přeneste do formy nebo na plech podle vašeho výběru. Kousky menšího těsta rozválejte, rozkrájejte a udělejte z nich stěny koláče. Těsto na dně propíchejte vidličkou.
Nyní si připravte náplň. Bílky a špetku soli vyšlehejte mixérem do pěny. Poté přidejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem a šlehejte, dokud se zcela nerozpustí. Přidejte kukuřičný škrob a znovu mixujte do hladka. Postupně přidejte také zakysanou smetanu do sněhu a zamíchejte je do směsi stěrkou krouživými pohyby. Měli byste to dělat rychle zdola nahoru.
Výslednou náplň přesuňte na připravené těsto do formy na pečení. Poslední malý kousek těsta vyndejte z lednice a nastrouhejte ho na struhadle. Drobky naneste na koláč.