Vajíčková pomazánka se šunkou a s medvědím česnekem - postup přípravy
Zcela jarní záležitost je tato vajíčková pomazánka se šunkou a medvědím česnekem, ve které snadno zužitkujete vařená vajíčka z velikonoc. O svůj oblíbený recept se podělila paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Vařená vajíčka nastrouhejte na hrubém struhadle a totéž udělejte také se šunkou. Pokud máte plátkovou šunku, nakrájejte ji na drobné čtverečky. Cibuli očistěte a nasekejte ji nadrobno.
Měkký tvaroh smíchejte s kouskem změklého másla, přidejte tavený sýr, hořčici a lžíci majonézy. Vše osolte a opepřete a prošlehejte dohladka.
Do tvarohové hmoty vmíchejte vařená vejce, šunku a cibuli a přidejte také čerstvý nebo sušený medvědí česnek. Výslednou směs nechte vychladit a podávejte spolu s pečivem a oblohou z čerstvé nebo nakládané zeleniny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.