Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velikonoční staročeská nádivka s kopřivami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Velikonoční staročeská nádivka s kopřivami - postup přípravy

Na velikonoční tabuli by rozhodně neměla chybět klasická kopřivová nádivka s uzeným masem, kterou můžete vyzkoušet podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Její příprava není vůbec složitá a zvládne ji i úplný začátečník.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Uzené maso vložte do hrnce, zalijte ho vodou a poté ho uvařte do měkka. Mezitím nakrájejte rohlíky na kostičky o velikosti 1,5×1,5 cm.

2. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Poté bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Následně nechte rozpustit máslo.

3. KROK

K rohlíkům nalijte mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a směs pečlivě promíchejte. Uzené maso vyjměte z hrnce, nakrájejte ho kostičky a přidejte ho k rohlíkům.

4. KROK

Do směsi přidejte nasekanou hrst kopřiv nebo špenátu. Poté ji dochuťte mletým černým pepřem, muškátovým oříškem a důkladně vše promíchejte.

5. KROK

Do směsi postupně a pomalu vmíchejte ušlehané bílky. Poté pekáč o velikosti 30×20 cm vymažte olejem a vysypte ho hrubou moukou.

6. KROK

Nádivku přendejte do pekáče, rozprostřete ji po celé ploše. Poté ji vložte do předehřáté trouby na teplotu 170 °C a pečte ji 45 minut.

7. KROK

Upečenou nádivku vyjměte z trouby a nechte ji zcela vychladnout. Poté ji nakrájejte a můžete ji servírovat.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů