Velmi jednoduchý recept na vynikající croissant pro malé i velké - postup přípravy
Milujete tuto francouzskou pochoutku a rádi byste si ji připravili sami doma? Klidně můžete. Možná se to na první pohled zdá složité a náročné, ale vůbec to tak není. Tento recept na croissant je velmi jednoduchý, poměrně rychlý a zvládnou ho jistě i začátečníci. Výsledek bude naprosto skvělý nejen pro děti, ale také pro dospělé. Skvěle je hodí jako snídaně, ale dát si ho můžete také jako svačinku.
Těsto
Náplň
Těsto samozřejmě připravíte jako první. Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Po dobu 10-15 minut nechte kynout, dokud neuvidíte klasický pěnivý klobouček. Přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo a promíchejte. Přidejte vejce a promíchejte. Postupně přidejte také mouku. Poté začněte s hnětením. Těsto musí být měkké a homogenní.
Těsto rozdělte na 4 stejné části. Na stole posypaném moukou rozválejte každý kousek těsta na tenký koláč. Nakrájejte jej na 16 stejných částí. Nyní si připravte ½ čajové lžičky cukru na každý kousek.
Srolujte těsto do tvaru croissantu od základny po vrchol. Získané pečivo ještě obalte v cukru, a pokud se nelepí, můžete ho namazat rozšlehaným vejcem s mlékem nebo olejem. Rohlíky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery.
Nechte je kynout, dokud nebudou mít dvojnásobnou velikost. Poté je pečte v troubě asi 15-20 minut na 180 stupňů.
Nechte vychladnout a s chutí podávejte.
Dobrou chuť!