Vepřová krkovice v hořčičné omáčce - postup přípravy
Máte rádi v pokrmech plné chutě? Potom vás dozajista nadchne tento jednoduchý, a přitom fantastický recept. Vepřová krkovice v hořčičné omáčce je velmi šťavnatá a hodit se bude jak o obědu, tak i k večeři pro celou vaši rodinu.
Ingredience
Nejprve si připravte roztok, v kterém budete marinovat vepřovou krkovici alespoň 12 hodin. V hrnci si svařte po dobu tří minut ve vodě bobkové listy, nové koření, celý pepř, sůl, majoránku, bazalku a kousky loupaného česneku (3 stroužky).
Poté roztok odstavte a nechte zcela zchladnout. Nyní si k ruce vezměte pevnější plastový sáček, vložte do něj krkovici a na ní nalijte marinádu z bylinek a česneku. Maso dejte do lednice marinovat přes noc.
Dokončování vepřové krkovice a její pečení v troubě
Další den vyjměte krkovici ze sáčku a osušte ji papírovými utěrkami a pusťte se do přípravy hořčičné omáčky. V míse si promíchejte celozrnnou hořčici se sójovou omáčkou, slunečnicovým olejem, chilli omáčkou, mletým pepřem, smetanovým křenem a třemi stroužky česneku (prolisovanými). Směs na chvíli dejte stranou a opečte na suché pánvi dozlatova ze všech stran maso.
To následně umístěte na alobal, přelijte omáčkou po celé ploše, důkladně zabalte, umístěte pokrm do zapékací misky a pečte v troubě asi 100 minut při teplotě 190 °C. Nakonec ještě posledních deset minut dopékejte bez alobalu, aby se na povrchu vytvořila křupavá krusta.
Servírování pečené vepřové krkovice v hořčičné omáčce
Upečenou vepřovou krkovici vyjměte z trouby, pokrájejte na středně silné plátky a podávejte třeba s opečenými brambory. Hodit se ovšem bude i čerstvý chléb. Přejeme vám dobrou chuť.