Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová krkovička s krémovou rýží pečená ve sklenici

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Vepřová krkovička s krémovou rýží pečená ve sklenici - postup přípravy

Originální provedení a neskutečně lahodná chuť. Tím se vyznačuje tento recept na vepřové maso s krémovou rýží se zeleninou, která se peče v zavařovací sklenici.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte velkou zavařovací sklenici, která se na výšku vejde do vaší trouby (ideálně o objemu 5 litrů, na menší byste si museli přizpůsobit množství ingrediencí) a důkladně ji zevnitř i z vnějšku vyčistěte. Víčko nebudete potřebovat.

Oloupejte cibuli a očistěte mrkev. Obojí nakrájejte na tenké nudličky a vsypte je do zavařovací sklenice tak, že začnete cibulí a na ni přijde mrkev. Na vrstvu mrkve ve sklenici nasypejte syrovou rýži a vše zalijte 600 ml smetany na vaření.

2. KROK

Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky a ty rozkrájejte na menší kostky zhruba takové velikosti, jaké byste dělali na guláš. Maso vložte do misky, posypejte ho solí, sladkou paprikou, sušenou bazalkou a mletým černým pepřem. Přilijte olivový olej a ingredience dobře promíchejte, aby se všechny kousky masa celé obalily kořením.

Připravte si plátky slaniny a několik špejlí. Na špejli napíchněte kousek masa a poté plátek slaniny vyskládaný do menšího balíčku. Takto prostřídejte vrstvy ještě asi třikrát tak, aby se špejle nastojato vešla do sklenice.

3. KROK

Popsaným způsobem připravte čtyři masové špízy a vložte je do sklenice tak, že špejle zapíchnete do rýžové vrstvy na jejím dně. Vrch sklenice zakryjte kusem alobalu přeloženým napůl a sklenici vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C, v níž nechte sklenici s masem a rýží péct asi 50 minut.

4. KROK

Po dopečení vyjměte masové špízy ze sklenice, vyberte směs rýže, cibule a mrkve a společně podávejte jako lahodný oběd.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů