Vepřový guláš se slaninou na černém pivu - postup přípravy
Vepřový guláš se slaninou, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, se hodí ke všednímu obědu i na oslavy. Obsahuje křehké maso a má bohatou chuť.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na větší kousky a zeleninu se slaninou nadrobno.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Na rozpáleném oleji smažte slaninu s cibulí 2–3 minuty, směs osolte a ochuťte pepřem a kmínem. Po 2 minutách do pánve přidejte papriku, ingredience zamíchejte a smažte je 10 minut.
Poté do směsi vmíchejte rajský protlak a pokračujte ve smažení ještě 5 minut. Přidejte maso, vše důkladně promíchejte, přidejte nadrobno nakrájených 5 stroužků česneku, mletou sladkou papriku s hořčicí a vše zalijte pivem.
Po promíchání vařte vepřový guláš se slaninou ještě minimálně 10 minut. Poté přilijte vývar a pokrm vařte 1,5–2 hodiny, do změknutí masa.
Poznámka: Guláš vařte na mírném ohni, pod pokličkou.
Na závěr guláš dochuťte prolisovaným česnekem s majoránkou a servírujte ho s knedlíkem nebo oblíbeným pečivem.
Tip: Každou porci podávejte posypanou nasekanou petrželkou a s kolečky cibule.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty