Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřový guláš se slaninou na černém pivu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Vepřový guláš se slaninou na černém pivu - postup přípravy

Vepřový guláš se slaninou, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, se hodí ke všednímu obědu i na oslavy. Obsahuje křehké maso a má bohatou chuť.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na větší kousky a zeleninu se slaninou nadrobno. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

2. KROK

Na rozpáleném oleji smažte slaninu s cibulí 2–3 minuty, směs osolte a ochuťte pepřem a kmínem. Po 2 minutách do pánve přidejte papriku, ingredience zamíchejte a smažte je 10 minut. 

3. KROK

Poté do směsi vmíchejte rajský protlak a pokračujte ve smažení ještě 5 minut. Přidejte maso, vše důkladně promíchejte, přidejte nadrobno nakrájených 5 stroužků česneku, mletou sladkou papriku s hořčicí a vše zalijte pivem. 

4. KROK

Po promíchání vařte vepřový guláš se slaninou ještě minimálně 10 minut. Poté přilijte vývar a pokrm vařte 1,5–2 hodiny, do změknutí masa.

Poznámka: Guláš vařte na mírném ohni, pod pokličkou. 

5. KROK

Na závěr guláš dochuťte prolisovaným česnekem s majoránkou a servírujte ho s knedlíkem nebo oblíbeným pečivem. 

Tip: Každou porci podávejte posypanou nasekanou petrželkou a s kolečky cibule. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů