Vepřové kapsy plněné rajčaty a sýrem smažené v trojobalu - postup přípravy
Libové vepřové maso plněné šťavnatými rajčaty a voňavým sýrem. To je sen, který si (nejen) dnes můžete splnit. Lahodná marináda ze smetany, hořčice a česneku přitom masu propůjčí báječnou chuť a vůni a celý pokrm tak získá úplně nový rozměr.
Ingredience
Vepřovou pečeni (případně jinou část vepřového masa, která vám imponuje) nakrájejte na silnější plátky. Ty pak ostrým nožem ještě podélně nařízněte tak, abyste vytvořili kapsu, kterou budete později plnit náplní.
Maso vyrovnejte na prkénko, překryjte igelitovou fólií a válečkem ho jemně naklepejte a rozválejte, aby se poněkud roztáhlo.
Do hlubokého talíře či misky vložte 50 gramů zakysané smetany. Přidejte jednu čajovou lžičku hořčice a prolisujte dva očištěné stroužky česneku. Přidejte půl čajové lžičky soli, stejné množství mletého černého pepře a jednu lžičku papriky a vše důkladně promíchejte.
Ve smetanové směsi obalte z obou stran všechny masové kapsy. Vložte je do lednice a nechte 20 minut marinovat.
Mezitím rozkrájejte jedno rajče na kulaté plátky a sýr pokrájejte na dlouhé hranolky.
Do misky vyklepněte vajíčko a vidličkou ho rozšlehejte. Do druhé misky nasypejte hladkou mouku a do třetí strouhanku.
Marinované kapsy vyjměte z lednice. Každou rozevřete a dovnitř vyložte sýrové hranolky a pár koleček rajčat.
Kapsu uzavřete a obalte nejprve v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a vložte na ni obalené masové kapsy smažit po obou stranách dozlatova.
Hotové vepřové kapsy podávejte s bramborovými hranolky, vařenými brambory či kaší a doplněné o čerstvý zeleninový salát.
Dobrou chuť.