Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Falešné halušky s bryndzou, smaženou cibulkou a škvařeným špekem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Falešné halušky s bryndzou, smaženou cibulkou a škvařeným špekem - postup přípravy

Zatímco klasické halušky se neobejdou bez bramborového těsta, tyto falešné jsou jen z mouky. Výsledku to ale nijak neubere. Vyzkoušejte „vytuněný“ recept od paní Jaroslavy Slavíkové.

Ingredience pro:
1 porce

Na bryndzovou omáčku se špekem a cibulkou

Na falešné halušky

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozpusťte bryndzu a smíchejte ji se sladkou nebo zakysanou smetanou, abyste získali řidší konzistenci. Nakrájejte špek na drobné kostičky, v pánvi rozehřejte kousek sádla a špek na něm nechte chvíli škvařit.

2. KROK

Očistěte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a v kastrůlku na troše oleje ji nechte za občasného míchání osmahnout dozlatova. Mezitím v hrnci přiveďte k varu vodu, kterou následně použijete k vaření halušek.

3. KROK

Zatímco se špek škvaří a cibulka smaží, umíchejte těsto na halušky. Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte špetku kurkumy a mletého černého pepře (pro chuť i barvu, ale hlavně pro zdraví – věděli jste, že kurkumin účinkuje jen v kombinaci s pepřem?) a postupně za stálého míchání přilévejte po dávkách vodu. Zadělejte polohusté těsto, které přes síto na halušky propasírujte do vroucí vody, kterou předem dostatečně osolte.

4. KROK

Vařte halušky, dokud samy nevyplavou na hladinu, a poté je nechte vařit ještě další 2 minuty. Děrovanou lžící je vylovte, nechte je okapat a promíchejte je s trochou vypečeného omastku ze škvařeného špeku. Halušky servírujte přelité bryndzovou omáčkou, posypané zlatavou cibulkou a kostičkami vyškvařeného špeku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů