Pečené vepřové koleno plněné kuřecí směsí - postup přípravy
Zajímavou pečeni si můžete upéct z vepřového kolena, které naplníte kuřecí směsí. Svou povahou se hodí jako náhrada salámu na pečivo či na slavnostní slané mísy.
Ingredience
Z kuřecích stehen stáhněte kůži, vykostěte je a maso nakrájejte na menší kusy. Přidejte k němu sušený česnek, sladkou papriku, sušený koriandr a lžičku soli. Dobře promíchejte, mísu s masem zakryjte fólií a nechte ho alespoň 30 minut marinovat.
Z vepřového kolene v celku vyřízněte celou kost, tak, aby stále v celku zůstalo a vytvořilo jakýsi rukáv. Vnitřek masa posolte lžičkou soli, opepřete a potřete ho hořčicí, můžete trochu potřít i vršek. Želatinu rozpusťte ve vodě a pak ji promíchejte s kuřecím masem.
Kuřecí směsí naplňte vnitřek vepřového kolene. Vše zabalte do alobalu a dejte na plech. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 100 °C a pečte zhruba 120 minut. Poté ho nechte vychladnout, nakrájejte na plátky a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.